Cranio paard
Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in  balans.

De behandeling

Vóór de behandeling, neem ik uitgebreid de tijd om kennis te maken met het paard en de eigenaar of verzorger en om te luisteren naar hun verhaal. Ik stel dan ook vragen over het gebruik van het paard, de geschiedenis en de omstandigheden waarin het paard wordt gehouden. Verder kijken we samen naar hoe het paard beweegt, hoe het staat, naar de spiertonus, de reflexen, de ademhaling, de stand van de tanden, de gehele uitstraling en verder alles wat opvalt.

Tijdens de behandeling leg ik mijn handen zonder druk op verschillende plekken op het lichaam van het paard, terwijl de eigenaar/verzorger het paard vasthoudt. Het paard moet de ruimte hebben om enigszins te kunnen bewegen. Gedurende de behandeling komt het zeer geregeld voor dat paarden gaan geeuwen, likken en kauwen, rekken en strekken. Ik let op kleine veranderingen in ademhaling, blik in de ogen, houding, glans op de vacht en andere kleine veranderingen.

De behandeling duurt ongeveer een uur, maar kan in duur afhangen van wat het paard zelf aangeeft prettig of minder  prettig te vinden.

Na de behandeling bekijken we het paard weer om te zien wat er veranderd is.

Na de behandeling mag er 24 uur niet met het paard gewerkt worden. Het is voor het paard het prettigst om vrijelijk te kunnen bewegen op het land of in een paddock, boxrust is niet aan te bevelen.

Afhankelijk van het probleem zijn drie tot vijf behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Behandelingen kunnen ook preventief gegeven worden.

Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in balans.

Let op: cranio-sacraaltherapie vervangt op geen enkele wijze een behandeling door de dierenarts of andere specialist.